ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΡΤΟ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΨΕΙΣ...

2014-2015

Τρωάδες





Βιγλαρούρι, ένα ταξίδι στο παρελθόν(περιλαμβάνονται ιταλικοί υπότιτλοι)





Τρεις πόλεις μια ιστορία(περιλαμβάνονται ιταλικοί υπότιτλοι)





Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη



Διαφορετικότητα



Κατασκευή αγγείων



Η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο σχολείο μας




Πασχαλινά έθιμα



Επίσκεψη από κ Μάνο Κοντολέων και κα Κακούρη



Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Η συγγραφέας και ιστορικός Αθηνά Κακούρη θα βρίσκεται στο σχολείο μας, να μας αφηγηθεί την ιστορία της επανάστασης του 1821 και να συζητήσει με τους μαθητές , αλλά και με όσους από τους γονείς επιθυμούν θέματα που αφορούν στην ιστορία της Ελλάδας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αθηνά Κακούρη γεννήθηκε το 1928 στην Πάτρα με καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Πέρασε τον πόλεμο και την κατοχή στην Αθήνα. Μετά τον πόλεμο, έγραψε ραδιοφωνικές σειρές και μετέφρασε ξένη λογοτεχνία και ιστορία. Αργότερα, έζησε στη Βιέννη όπου και μελέτησε νεότερη ιστορία. Σε όλη της τη ζωή, είχε ασχοληθεί με τα κοινά, υπηρέτησε ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού Πατρών, ως ιδρυτικό μέλος του τμήματος αιμοδοσίας Πατρών, ως στέλεχος του σώματος Ελληνίδων οδηγών και αργότερα ως μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών και εταίρος της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.


Ο Μάνος Κοντολέων στο δημοτικό σχολείο Οξυλίθου την Πέμπτη 19 Μαρτιου 2015


Ο Μάνος Κοντολέων  είναι Έλληνας πεζογράφος, διηγηματογράφος και κριτικός
Βραβεύτηκε το 1997 και το 2009 με το Κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για τα βιβλία του "Μάσκα στο φεγγάρι" και "Πολύτιμα δώρα" αντίστοιχα. Το 2001 ήταν υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν, ενώ ένα από τα μυθιστορήματά του του, ο "Δομήνικος", έχει αναγραφεί στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ. Πολλά από τα βιβλία του έχουν επίσης βραβευτεί από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ).

Στο σχολείο μας θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου, εν όψει της επίσκεψης του συγγραφέα, καθημερινά από την Παρασκευή 13 έως Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00-12:30



Φωτογραφίες και μουσική από την παράσταση του Λύραυλου.




ΛΥΡΑΥΛΟΣ


    Ποιά ήταν στην αρχαία Ελλάδα η μουσική;            
 Ο Λύραυλος θα μας δώσει την απάντηση.
 Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών
Ώρα 10:00 για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου και Κονιστρών
           Ώρα 11:45 για τους μαθητές Γυμνασίου Κονιστρών
Ποιος όμως είναι ο Λύραυλος;      
Ο Λύραυλος είναι ένα μουσικό σχήμα που στόχος του είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, με την ανακατασκευή των μουσικών οργάνων που ζωντανεύουν τους αρχαίους ήχους.
  Ο Λύραυλος έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το έργο του, το οποίο έχει καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ερευνητική διάσταση. Από το «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» και την «Όπερα της Βαρσοβίας», από το «Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής» στην Στοκχόλμη και την «Corcoran Gallery» στην Ουάσιγκτον  από το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe,  στις Βρυξέλλες , έως την συνεργασία με την «Κρατική Ορχήστρα Αθηνών», την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως : Boston University, Sorbonne, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και με  παραστάσεις σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, ο Λύραυλος έχει ταυτιστεί ως η πιο τεκμηριωμένη προσπάθεια ανάδειξης & προβολής της πλούσιας Αρχαιοελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:          ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΞΥΛΙΘΟΥ
 Ευχαριστούμε το Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών για τη φιλοξενία αλλά και το Γυμνάσιο Κονιστρών για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας.




Οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Οξυλίθου σας εύχονται ολόψυχα χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!!





7 παραμονές σε μια νύχτα





Ο Φεγγαροσκεπαστής και χριστουγεννιάτικες μελωδίες





Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και κατασκευές








Χριστουγεννιάτικος στολισμός πλατείας Οξυλίθου




Εκδρομή στην Αθήνα - Ο εγωιστής γίγαντας




Επίσκεψη στο ειδικό δημοτικό σχολείο Χαλκίδας





H συμμετοχή μας στο φεστιβάλ Χαλκίδας




Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου







Αποσπάσματα από την επίσκεψη του κου Δημόπουλου







Ο Χρήστος Δημόπουλος στο Δ.Σ. Οξυλίθου


Ο Χρήστος Δημόπουλος έρχεται στο σχολείο μας την Παρασκευή 14/11/2014 για να μας αφηγηθεί παραμύθια και να δημιουργήσει με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κατασκευές.



Μια ταινία ένα ντοκιμαντέρ



Το σχολείο μας συμμετέχει για 3η συνεχόμενη φορά στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.




Ομιλία με θέμα: Παιδιά και γονείς μπροστά στην κρίση




Το σχολείο μας επισκέφτηκαν ο κ. Χατζόπουλος Θανάσης και η κα Μαλισόβα Βίκυ και ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών μας αλλά και εμάς, για το πως μπορούμε να σταθούμε μαζί με τα παιδιά μας  απέναντι στην κρίση.



Σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες - AIDS



To σχολείο μας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ έφερε τον κ. Λιάτη Ηλία για να μας ενημερώσει σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.



Οι Αριστείς της Γραφιστικής