ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΟΧΕΙΟ ΝΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΡΤΟ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΨΕΙΣ...

Το Σχολείο μας


      Στον χωριό μας τον Οξύλιθο, Δημοτικό Σχολείο υπήρχε από πολύ παλιά, από το 1860, μόνο που αυτό ήταν κτισμένο  στην πλατεία του χωριού. Το σημερινό Σχολείο θεμελιώθηκε το 1926 και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 24 Νοεμβρίου του 1929. Το οικόπεδο δώρισε στην κοινότητα  ο Ευριπίδης Περδικάρης στη μνήμη του πατέρα του. Διευθυντής του Σχολείου τότε ήταν ο Γεώργιος Αντωνόπουλος.
      Αρχικά το Σχολείο μας είχε 3 αίθουσες οι οποίες κτίστηκαν με προσωπική εργασία αλλά και χρήματα που προσέφεραν οι κάτοικοι του χωριού μας καθώς και ομογενείς της Αμερικής. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τη βοήθεια της πολιτείας. Πέρασαν αρκετά χρόνια και το 1961 δύο νέες  αίθουσες  προστέθηκαν   στο ίδιο κτίριο. Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο Αναστάσιος Τσακλάνος. Ο αύλειος χώρος ήταν μικρός , τα παιδιά πολλά και την ίδια χρονική περίοδο η σχολική Εφορεία αγόρασε το διπλανό οικόπεδο έγινε η περίφραξη και το προαύλιο πήρε τη σημερινή του μορφή. Το 1990 οι κτιριακές ανάγκες αυξήθηκαν και ακόμη δύο αίθουσες προστέθηκαν στο ήδη υπάρχον κτίριο, με χρήματα που εξασφάλισε από τη Νομαρχία ο τότε πρόεδρος του χωριού Κωνσταντίνος Βελισσαρίου. Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο Νικόλαος Μανής.
      Σήμερα το Σχολείο αριθμεί  5 αίθουσες διδασκαλίας 1 αίθουσα υπολογιστών όπου βρίσκεται και ο διαδραστικός πίνακας καθώς και η δανειστική βιβλιοθήκη , 1 αίθουσα με θεατρική σκηνή, αίθουσα φαγητού για τους μαθητές του ολοημέρου και το γραφείο των εκπαιδευτικών. Στο προαύλιο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ για τους μεγάλους μαθητές και παιδική χαρά για τους μικρούς μας μαθητές.